O nama

Specijalizirani smo za biološku ortopediju i traumatologiju te za biotehnološku terapiju tkiva.

Centar za biološku ortopediju i traumatologiju
Biotehnološka terapija tkiva

Novusmed je jedini na području Dalmacije specijaliziran za revitalizaciju tkiva biološkim metodama.

Novusmed unosi novost u korištenju metoda biološke terapije u Hrvatskoj po svom jedinstvenom pristupu i korištenju najsuvremenijih metoda i uređaja.

Općeniti način liječenja u kirurgiji ,ortopediji i traumatologiji je rezanje ili odstranjenje dijelova tkiva.

Prilikom operacijskog zahvata uvijek se pokušava očuvati tkivo da bi liječenje bilo što uspješnije, ali danas tehnologija nije uspjela riješiti gubitak tkiva prilikom zahvata zbog čega ostaju trajne posljedice nakon operacija u smislu gubitka funkcije tog tkiva i invaliditeta.

Kod liječenja degenerativnih promjena poglavito na zglobovima (artroze) dosadašnji pristup nije bio u svrsi sanacije uzroka bolesti (gubitak hrskavice) već u sanaciji simptoma bolesti (bol). U pokušaju sanacije boli obično se dodatno oštećuje tkivo zgloba što ubrzava njegovo propadanje.

Biološka terapija u kirurgiji, ortopediji i traumatologiji je pojam koji podrazumijeva korištenje prirodnih faktora i stanica iz vlastitog organizma pacijenta koji se na poseban način obrađuju te koriste za cijeljenje i regeneraciju tkiva.

Ovakva terapija ima prednost nad dosadašnjim terapijama zbog toga što ne zahtjeva složene operacijske zahvate, nakon ozljede dovodi do potpune obnove tkiva, a kod kroničnih promjena do regeneracije tkiva.

Ovakvim liječenjem rezultati oporavka nakon ozljeda ili kroničnih stanja su brži i kvalitetniji.

Novusmed je osnovao ugledni hrvatski traumatolog prof. dr. sc. Vladimir Boschi, rođen 1966. u Splitu, specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije, s diplomom poslijediplomskog studija iz kliničke patofiziologije i dugogodišnjim iskustvom u traumatologiji i ortopediji. Bogatu karijeru posljednjih 15 godina gradio je na mjestu glavnog spinalnog kirurga-traumatolog u KBC Split. Izvanredni je profesor na katedrama za kirurgiju (traumatologija) i ortopediju na Medicinskom fakultetu u Splitu, a domaćoj medicini uvelike je doprinio prvom operacijom vertebroplastike u Republici Hrvatskoj.

Autor je brojnih znanstvenih radova i kongresnih priopćenja iz polja traumatologije, spinalne kirurgije i ortopedije, koautor dva nastavna udžbenika te mentor na specijalističkim studijima medicine iz područja ortopedije i traumatologije.

Više informacija o ACP metodi pročitajte na linku .

 • Adresa

  Karamanova 11, 21000 Split, Hrvatska

 • Mobitel

  +385951992338

 • E-mail

  vladimir.boschi@gmail.com

 • Web

  www.novusmed.hr