Metoda

Najsuvremenije metode revitalizacije tkiva.

Metoda

Postoje različite metode revitalizacije kojima se oštećeno tkivo regenerira i vraća u prirodno stanje kod svih akutnih i kroničnih promjena na zglobovima, ligamentima i mišićima.

Ovim metodama ublažavaju se negativni učinci kroničnih i akutnih bolesti lokomotornog sustava te se ubrzava proces oporavka nakon traume.

Proces se bazira na djelovanju specifičnih proteina, faktora rasta,iritativnih kemijskih supstanci te korištenju matičnih stanica koji potiču regeneraciju i cijeljenje tkiva.

Komplikacije

1. Infekcija

2. Postoji mogućnost neuspjeha metode

3. Bol i oteklina na mjestu injeciranja

Kontraindikacije

1. Trudnoća

2. Postojanje infekcije

3. Aktivna maligna bolest

Postupak

Nakon posebne pripreme pacijenta vadi se krv ili masno tkivo koje se na poseban način prerađuju u svrhu dobivanja matičnih stanica ili posebnih faktora regeneracije tkiva.

Proloterapija predstavlja metodu regeneracije tkiva gdje se injeciranjem u ligamente, tetive, mišiće i zglobove(nakon nekoliko tretmana) potiče proces cijeljenja i regeneracije tkiva. Mogu se koristiti razni aktivatori takvih procesa. U našem tretmanu koristimo metodu LR-PRP, gdje se koncentriranjem trombocita u plazmi koriste učinci biološke regeneracije tkiva.

Cijeli postupak traje od 45 min. do 90 min. A nakon tretmana nije potrebna hospitalizacija.

Prema potrebi koristi se ultrazvučna, RTG i artroskopska podrška zbog preciznosti aplikacije.

 • Adresa

  Karamanova 11, 21000 Split, Hrvatska

 • Mobitel

  +385951992338

 • E-mail

  vladimir.boschi@gmail.com

 • Web

  www.novusmed.hr